Gyülekezeti blog

Tisztújitás, presbiter választás

2017.10.30.

Tisztújítás

November 5-én a délelőtti istentisztelet után megtartottuk a presbiter választást.  Köszönjük, hogy a gyülekezet ilyen szép létszámban eljött a választásra. A szavazás eredménye:

Presbiternek választották:

Balázs Péter

Barcza Lajos

Benkő Roland

Czanik András

dr. Dibuz Sarolta (főgondnok )

dr. Rácz Gabriella

Rácz Katalin

Szabó István (gondnok)

Pótpresbiterek :

Soós Tamás

Barabási Géza

Nyári gyülekezeti délután

2017.06.25.

Június 25-én tartottuk az évi hagyományos tanévzáró gyülekezeti délutánunkat. Ezen a napon köszönte meg a gyülekezet Balássy András nagytiszteletű úrnak és családjának az itt töltött immár 10 évet. Meglepetésként számukra jubileumi kiadványt készítettünk, amelyet ezen időszak eseményeiről készült fényképekből és személyes hangvételű írásokból állítottunk össze.

A délután folyamán szolgált énekkarunk, volt némi közös játék, mindeközben bográcsban készült az étel, amit végül a köszöntésre készült tortákkal együtt igazán jó hangulatban elfogyasztottunk.

Józsefvárosi becsületkereszt adományoztatott.

2017.04.06.

Józsefvárosi becsületkereszt adományoztatott...”

 

F. év március 18-ára a Bp. Törökőri Református Egyházközség delegációja hivatalos volt a Józsefvárosi Önkormányzat által az Olasz Intézet dísztermében tartott ünnepségre. A Presbitériumot az Elnökség (Balássy András nt. úr és Dibuz Sarolta, dr. főgondnok), továbbá a gyülekezet sok évtizeden át volt presbiter-főgondnoka és ugyancsak gyülekezeti munkás felesége (Nagy Sándor, dr. tech. és Nagy Sándorné, dr-né) képviselte.

 

Genetika vagy nevelés? Falus András professzor előadása az egészségről

2016.11.06.

Pár napja a rádióban arról volt szó, hogy Magyarországon a munkaerő bár jól képzett, mégsem veheti fel a versenyt a legtöbb európai országgal, mert egészség tekintetében bizony nem járunk az élen. Sok magyar ember számára szinte természetes, hogy valamilyen krónikus betegségben szenved, míg az olyan szokások, mint a mértékletes, egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és a lazítás nem feltétlenül képezik a mindennapok részét.

2016 június

2016.06.30.

Június 17-től 19-ig a Józsefvárosi és a Törökőri egyházközségek közös gyülekezeti hétvégén vettek részt Mátraházán, a Református Üdülőben. Az erdő közepén a friss zöld környezet, a jó levegő, a gyönyörű kilátás, a ké-nyelmes elhelyezés már érkezéskor elbűvölt minket, és kiemelte a városlakót a hétköznapi földhözragadtságból.