Dr. Sere Gabriella tiszteletbeli presbiter

Bélyegkép
Dr. Sere Gabriella

85 éves nyugdíjas doktornéni vagyok (gyermekgyógyászati és közegészségügyi szakvizsgával).

Gyermekkorom óta érzem, hogy hív az Úr Jézus és én követtem hívását. Igyekeztem kedve szerint élni, és sokat olvastam a Bibliát. Egyetemi éveim alatt azonban olyan erővel hatottak rám az Isten létét tagadó szellemi irányzatok, hogy kételkedni kezdtem. Az eszemmel kételkedtem, a szívemmel azonban továbbra is az Ő csodálatos lényét szerettem.

Végül is úgy gondoltam; nem tudom, hogy van-e Isten, de megpróbálok továbbra is az Ő elvárásai szerint élni, és bár ez nem mindig sikerült, - Isten utánam nyúlt.

Sok-sok téves ítélet, botlás és családi tragédia (válás) után, végignézve életemen, egyértelműen láttam Isten vezetését, büntetését, féltését, a nagy bajokban segítségét és, hogy nem hagyott teljesen elveszni. Újra kezembe vettem a Bibliát, imádkoztam, és ezután jöttek a csodák. Olyan csodákkal mutatta meg az Úr, hogy velem van, hogy le sem merem írni, mert szinte hihetetlen. Megértettem, hogy Isten szeretete és hűsége, méltatlan teremtményei iránt, létező valóság. Ahogy a Szentírásban írva van:

“Ha hitetlenkedünk is, Ő hű marad, mert Ő magát meg nem tagadhatja”.

Presbiterré választásom csak pár éve történt. Mégis, remélem, hogy idős fejjel is tudok még használni a gyülekezetnek, és így örömmel elfogadtam a megbízást.

Már csak azt kérem családomtól és lelkipásztoromtól, hogy ha eljön az ideje, hogy én is elmenjek “minden élők útján”, akkor a 103.zsoltár szavaival búcsúztassanak, amely így kezdődik:

“Áldjad én lelkem az Urat és egész bensőm az Ő szent nevét.
Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.
Aki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalommal koronáz meg téged”

Áldjad én lelkem az Urat!

Ámen