Tartalmas programok 2023-ra

Czanik András küldte be 2023. 01. 14., szo - 12:28 időpontban

Három egyházi rendezvény – Református Zenei Fesztivál, Csillagpont, Reformátusok Szárszói Konferenciája –, amit érdemes lehet felírni a naptárba.

Református Zenei Fesztivál – 2023. május 26-28., Budapest
Már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg májusban a Református Zenei Fesztivált a budapesti belváros népszerű egyházi és világi találkozópontjain, a Kálvin téri templomban, a Ráday utcában és a Bakáts téren. A fáklyás, énekes és fúvószenés vonuláson minden évben több száz ember vesz részt. A rendezvény csúcsa a kórustalálkozó és gálakoncert lesz, amely egyben a hazai református zeneművészet egyik legfontosabb seregszemléje.

Csillagpont - 2023. július 24-29., Zánka
Ha nyár, akkor Csillagpont. Idén sem lesz ez másként, de most az elmúlt években megszokott debreceni helyszín helyett Zánkára, a Balaton mellé költözik az ifjúsági találkozó, ahova a szervezők várják a református, keresztyén fiatalokat.

Reformátusok Szárszói Konferenciája – 2023. augusztus 10-13., Balatonszárszó
Még a nyár vége előtt, augusztusban tartják a Reformátusok Szárszói Konferenciáját. Szárszó régről hozott öröksége a református értelmiség párbeszéde, amely nem pusztán elemzője, de alakítója is egyházunknak és a hazai közéletnek. Idén ismét fontos témát boncolgatnak majd a rendezvényen: a lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan szó lesz majd az egyházi szolgálatról, az utánpótlás szerepéről és a népszámlálási adatokról is.

forrás: reformatus.hu