Házas kurzus

Szabó Gábor küldte be 2022. 10. 09., v - 09:49 időpontban

Van kedved 7 estét átbeszélgetni kettesben a pároddal a kapcsolatotokról? Ezt tehetitek meg egy szakemberek által összeállított program keretében.

Olyan kérdéseket fogtok megbeszélni, amelyek segítségével boldog párkapcsolatot építhettek, tovább erősödhettek a párkapcsolatban vagy helyreállathatjátok azt, ha szükséges. Boldog párkapcsolatban élőknek is hasznos a program, hiszen segít tovább tökéletesíteni a kapcsolatot. A foglalkozásokon videókat néztek meg a legfontosabb témákban, amiket majd kettesben beszéltek át a pároddal. Nincs csoportos beszélgetés, és senkivel semmi személyeset nem kell megosztanod a párodon kívül. 

A foglalkozásokon teljes egészében Nicky és Sila Lee (a londoni Holy Trinity Brompton gyülekezet munkatársai) anyagát használjuk, akiknek a Házas kurzus című tanfolyamain már hívő és nem hívő emberek tízezrei vettek részt a világ minden tájáról. A program minden párkapcsolatnak egyformán szól, és érdekes (nem kell házasságban élni), akár a friss összeköltözésnél, akár az arany-lakodalomnál tartotok.

A hét (egyenként 2 órás) alkalomból álló sorozat keretében a videók a következő területeket tárgyalják: 

  • A kapcsolat megerősítése
  • A kommunikáció művészete
  • Konfliktuskezelés
  • A megbocsátás ereje
  • Családi hatások
  • A boldog intim együttlét 
  • A cselekvő szeretet

 

A videók megtekintése után kérdéseket kell majd megválaszolni és megbeszélni a pároddal, ezért a foglalkozásokon csak a pároddal van értelme részt venni.  Szükségetek lesz egy munkafüzetre (Napló), amely segíti a válaszok végiggondolását és megbeszélését.  Az on-line program ingyenes, a munkafüzet 1.200 Ft-ba kerül, ebből mindkettőtöknek kell majd egy példány. 

A programot október 27-én kezdjük és csütörtökönként 20:30-22:30-között tartjuk (így talán kisgyermekesek is tudnak csatlakozni) Zoom alkalmazással a Törökőri Református Gyülekezet szervezésében. A videók magyar nyelvűek.  

A jelentkezéseket október 10-ig a pasztor.gyorgy.56@gmail.com e-mail címen várjuk. Ide írjatok akkor is, ha kérdésetek van a programmal kapcsolatban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!