2015 július

2015.08.03.

Július 21-25. között rendezték meg Tatán, az olimpiai edzőtábor helyszínén a Csillagpontot. A bizalom központi gondolata köré építkező református ifjúsági találkozón, amelyet 2003 óta immár hagyományosan kétévente tartanak meg, idén három törökőri presbiter is ott volt: Balázs Péter résztvevőként, Czanik András szervezőként, Nagy Sándor pedig – egykori zsinati világi elnökként – feleségével az egyházvezetőknek és meghívott vendégeknek szervezett látogatáson gyűjtött élményeket.

Majdnem kétezren jelentkeztek előzetesen a találkozóra, összesen végül közel kétezer-ötszázan vettek részt. A Kárpát-medenceivé nőtt rendezvényen – Magyarországon kívülről – Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők, de jelen voltak többek között az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Skóciából és Litvániából az ottani testvéregyházak képviselői is.

Több mint hatszáz önkéntessel – ebben benne vannak mások mellett a munkacsoporttagok, a kilencvenkilenc kiscsoportvezető és a helyszíni lebonyolítást fizikai munkával is segítő rendezők is – másfél éve tartottak az előkészületek, hogy hat helyszínen és három színpadon megvalósulhasson a találkozó kétszáz programja. A Csillagpont ez évi központi témája a bizalom volt, melyet a reggeli és esti áhítatok foglaltak keretbe és a délelőtti főelőadás mélyített el, Sóskúti Zoltán rákoskeresztúri lelkipásztor szolgálatával. Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Mt 14,27). Életünk tele van bizalmatlansággal, félelemmel, vágyakkal és reményekkel. Napi szinten éljük meg a bizalom és a bizalmatlanság fogalmát. A kérdés lényege abban van, hogy kiben és miben bízunk? A találkozó célja az volt, hogy rámutasson Istenre, akiben bízhatunk minden körülménytől függetlenül.

Képek