Hagyományos tavaszi gyülekezeti kirándulás

2015.05.08.

Május elsején, bár a napkeltekor verőfényes égboltozat később kissé sápadtra váltott, a Balássy András nagytiszteletű úr által gondosan előkészített hagyományos tavaszi gyülekezeti kirándulás igazi családi miliőben, bár némi váratlan kockázati tényezővel fűszerezve, komolyabb bajok és zavarok nélkül úgy zajlott le, hogy végül a testvéri együttlét és egymásra utaltság örömeiben részesülve mindenki oldottan és feltöltekezve térhetett haza otthonába.

A megbeszélt időben a Memento Park parkolójában gyülekeztünk (lásd: fénykép), ahol a gyülekezet tagjaihoz csatlakozott Barabás Ildikó kamaraerdei kolléganője és annak kislánya is. Balázs Péter vállalkozó szelleme lenyűgöző volt, mivel villamos kerekes-székével ő is velünk tartott. „Ahol a babakocsi, ott én is elmegyek” – hangzott bizakodó válasza a kikerülhetetlen kérdő tekintetekre és érdeklődésre. A kirándulási útvonal természetesen nem értesült róla, hogy babakocsisaink is vannak, így elég barátságtalan és mély vízmosásaival mind a baba-mama-papásokat mind Pétert és segítőit alaposan megdolgoztatta.

S hogy még több esélyünk legyen a türelemre és bizakodásra, egy nagy léptékű kerékpárverseny rendezősége is alaposan elállta utunkat. Így a várva-várt pikniket székek és padok nélkül csak úgy „röptében” tarthattuk meg „erdő mélyén nappali csendben”, de láthatólag (lásd: fénykép) egyáltalában nem zavartatva magunkat a szokatlan körülményektől.

Végül csak elértük a Nagyrétet (lásd: fénykép), ahonnan a délutáni gyermekaltatás eltökélt hívei a villamosmegállóhoz, Péterék az alacsony-padlós busz megállójához igyekeztek, míg a maradék hat felnőtt – miután a rászorulók további útja már biztonságosnak ígérkezett – egy szép turistaívvel, végig beszélgetve és élvezve az erdő szépségét, csendjét, levegőjét, no meg időnként az innen-onnan azért kitartóan előbukkanó kerékpáros versenyzőknek is készségesen utat adva, felfrissülten, egészséges fáradság érzetével szállhatott járműveibe újra a Mementó Park parkolójában.

Itt is, így is igazzá vált: boldogság, ha együtt lakoznak az atyafiak! (DNS)

Dr. Nagy Sándor

Képek