Gyülekezeti családi hétvége Galyatetőn

2018.06.28.

A tavalyi jó tapasztalatok nyomán június 8...10-én újra a Bpest Józsefvárosi Református Gyülekezettel közösen tartottuk családos hétvégénket, mégpedig Galyatetőn, a Dunamelléki Református Egyházkerület üdülőjében. Ez a létesítmény -- eltérően a mátraházitól -- egyszintes, és tágas kertjével, udvarával több lehetőséget kínál a szabadtéri foglalkozásokra. A fedett terű tematikus, társas foglalkozások mellett sok lehetőség nyílt a sétákra, kiscsoportos beszélgetésekre, pihenésre is.

Maga Galyatető viszonylag nem nagy szintkülönbségekkel, nagy méretű fenyvesligetekkel borítva tág teret ad a nagyobb sétáknak is, s felújított kilátójával és Turisztikai Központjával pedig sajátos élményt nyújtott számunkra is. A gyerekek foglalkozásáról -- amikor nem a felnőttekkel együtt voltak -- jól felkészült testvérek gondoskodtak, így a lelki-szellemi épülés kedvező feltételekkel valósulhatott meg. Bacskay Bálint nt. úr a projektoros technikát is jó eredménnyel használta az alkalmakon. Persze jutott idő énekelgetésre, játékra is, egymás alaposabb megismerését is szolgálva ezzel a módszerrel.

A háromnapos alkalom tapasztalt áldásaival meggazdagodva térhettünk haza hajlékainkba, Budapestre.

Bpest, 2018.06.27.

(dns)

https://drive.google.com/open?id=1xTEKPfkr9i9b2Lq0-Ka2-JNHadVUddid

linken Nagyné Zsuzsa szorgalmasan készített fotói alapos bepillantást engednek a találkozó környezetébe, hangulatába, mindennapjaiba.