2013 június

2013.06.30.

Június 15-én, az eredetileg presbiteri oktatásra szánt napon zajlott le az a három beszélgetés, amit a Zsinat jövőkép bizottsága kért gyülekezetünktől is. Az elsőn a zsinati bizottság kérdőíve alapján készült felmérés eredményeit és biztonsággal levonható konklúzióit vitatták meg a presbitérium jelenlévő tagjai. A második beszélgetésen, Bibliával a kézben, megkísérelték átgondolni, mit is gondoljanak az Ige fényében mindarról, amit a gyülekezet lehetséges küldetéséről az első beszélgetésen megfogalmaztak. Végül a harmadik lehetőséget adott arra, hogy meghatározzák a gyülekezet céljait, mi az, amit ezekből a gyülekezet ténylegesen is megvalósíthat, s mi áll rendelkezésre, illetve mire van szükség ezek teljesítéséhez.

Június 16-án került sor a tanévzáráshoz igazodó, a nyári szabadságolásokat megelőző hagyományos évzáró gyülekezeti délutánunkra. A program középpontjában dr. Pásztor Jánosnénak, a Magyar Református Nőszövetség elnökének lebilincselő előadása állt. Fontos szereplője volt a délutánnak Gulyásné Klucsik Zsuzsanna okleveles kántor, aki Jézusom ki árva lelkem kezdetű énekünk Bach feldolgozásával mutatta meg, mit tud közelmúltban felújított orgonánk. A jelenlévő mintegy 30 fős gyülekezet végre plasztikusan érzékelhette nemcsak egy avatott orgonista élvezetes játékát, de hangszerünk kvalitásait is. Az ünneppé emelkedő örömteli délutánt estébe hajló agapé zárta.

Június 17-től Hegyek a Bibliában témával egy héten át nyári délelőtti napközis gyermektábornak adott helyet a törökőri református templom és gyülekezeti ház. A délelőttönként zajló foglalkozásokon kilenc óvodás és kisiskolás gyermek vett részt: hittanosok, gyülekezeti tagok gyermekei, de érkezett résztvevő a Hős utcából is, ahol a gyülekezet támogatásával évek óta missziós program zajlik. A tábor örömteli újdonsága volt az új generáció jelenléte. Az egykori táborozók, mint Bátori Zsófi, Fodor Boglárka, Barabás Anna és Barabás Lilla hathatósan segítették szolgálatukkal a napközis tábor sikeres lebonyolítását.