Alkalmaink

Istentisztelet, gyermekistentisztelet
Istentiszteletünk vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik. Mit tudunk nyújtani azoknak, akik hozzánk jönnek? Isten Igéjét, mely választ ad fontos életkérdéseinkre, az örömteli életet kínálja azoknak, akik elfogadják.
3 év alatti kisgyermekek és édesanyjuk számára biztosítunk egy olyan teret (a lelkészlakás nappalijában), ahová szükség esetén vissza lehet vonulni: a gyülekezet nem lát ide be, ám az istentisztelet hallgatható innen is.
Óvodás- és iskoláskorú gyermekek számára gyermekistentiszteletet tartunk, ahol korosztályuknak megfelelő módon ismerkedhetnek meg a Biblia történeteivel és azok mai üzenetével.
Így a szülők együtt jöhetnek a gyerekekkel, mindnyájan részt vesznek a maguk alkalmán, a végén együtt mehetnek haza. Kisebb gyermekek esetében ez fontos lehet, de a nagyobbaknál is kedves, ha együtt jöhet-mehet az egész család.
 
Énekkar
Kis, többszólamú kórusunk minden vasárnap, istentisztelet előtt 9-10 óra között próbál klasszikus, és a református énekkultúrába harmonikusan illeszkedő kortárs műveket. Istentiszteleteinken, gyülekezeti délutánjainkon és gyülekezetünkön kívüli alkalmakon ezen a módon magunk is szolgálunk.
 
Bibliaóra
Csütörtök délután 1/2 6-tól tartunk bibliaórát. Itt közösen, beszélgetve igyekszünk a Biblia egy-egy szakaszát megérteni. Lehet kérdezni, hozzászólni és a végén közösen imádkozunk.
Havonta kétszer kerül sor mélyebb igetanulmányra (bibliaiskola) és kétszer tartunk az ige személyes, a mindennapi életre vonatkozó üzeneteit kiemelő, beszélgetős alkalmat (gyülekezeti bibliaóra).
 
Baba-Mama Kör
Minden szerdán, délelőtt 10 és 12 között szeretettel várunk minden babát (3 éves korig) és mamát erre az alkalomra. Az egy óra során beszélgetünk saját magunkról, elhangzik néhány gondolat a Bibliából valamint tapasztalt keresztyén szakemberektől - és kölcsönösen megoszthatjuk tapasztalatainkat egymással.
A babák ezalatt egy csak erre a célra használt szőnyegen játszhatnak.
 
Házi csoport
Kéthetente, szerdánként gyűlünk össze, hogy elbeszélgessünk mindennapi életünk kérdéseiről és elmélyülhessünk a közös imádságban.
 
Női kör
Havi rendszerességgel várjunk valamennyi dolgozó korú hölgytestvérünket egy kis beszélgetésre, az igéről való közös gondolkodásra és imádkozásra.
 
Konfirmáció - Te-TRISZ
A konfirmáció (latin szó, jelentése: megerősítés) alkalmából önként teszünk vallást a Szentháromság Istenbe vetett hitünkről. Így válunk a gyülekezet felnőtt tagjává. De mi ennek a hitnek a tartalma? Erre ad választ az a felkészítés, melynek konfirmációi előkészítő a neve. Éppen ezért olyanokat is szeretettel várunk ezekre az alkalmakra, akik egyszerűen csak szeretnének megismerkedni a református keresztyén hittel és hitvallással.
Fiatalok esetében az előkészítő két éven keresztül tart, melynek során nemcsak hitünk alapigazságaival ismerkedünk meg, hanem elmélyülünk a közösségben, a keresztyén élet gyakorlatában is. Havonta egyszer, szombati napokon találkozunk 10 és 16 óra között. Az alkalom neve: Te-TRISZ, azaz Törökőri Református Ifjúsági Szombatok. Együttlétünknek természetes része a közös főzés és az asztalközösség is.
Vannak, akik felnőtt korukban jutnak el erre a döntésre. Az ő felkészítésük egy kb. 6 alkalomból álló személyes beszélgetéssorozat, melynek során egy könyvet tanulmányozunk végig közösen.
A felkészülési időszakot követően előbb számot adunk megszerzett ismereteinkről, majd a gyülekezet előtt teszünk ünnepélyes fogadalmat.
 
Filmklub
Filmklubot havonta egyszer, szombat délután 5-től este 8-ig tartunk. Ilyenkor természetesen először is közösen megnézünk egy jó filmet, majd tea és süti mellett beszélgetünk a filmről, hitünkről, életünkről - és ezek kapcsolatáról.
 
Gyülekezeti délutánok
Évente 6 alkalommal (karácsony, ökumenikus imahét, böjt, tanévzáró, tanévnyitó, reformáció), vasárnap délután, általában 4 órai kezdettel gyűlünk egybe, hogy gyakoroljuk a közösséget az egész gyülekezet körében. Minden ilyen alkalom rövid áhítattal kezdődik, majd következik a délután alkalomról alkalomra változó programja (pl. előadás, gyermekek, ifjak vagy éppen vendégeink szolgálata, műsora vagy bármi más), végül szeretetvendégséggel, tea és sütemény melletti beszélgetéssel fejezzük be együttlétünket.
 
Családi istentiszteletek
A karácsonyi gyülekezeti délutánjaink és az anyák napi vasárnap délelőtti istentiszteleteink különlegesek abból a szempontból, hogy a gyülekezet különböző nemzedékei a maguk sajátos módján dicsérik Istent és így kölcsönösen szolgálnak egymásnak.
 
Gyermekdélutánok
Évente kétszer, ádventben és húsvét előtt, szombat délutánokon tartunk kézműves gyermekdélutánt, amikor mindenki alkothat valami szépet, mindig mást és mást.
 
Kirándulások
Évente kétszer, tavasszal és ősszel megyünk el egy-egy szombati napon valahová a közeli hegyekbe, hogy kicsik és nagyok gyönyörködhessünk a teremtett világban, élvezhessük a tiszta levegőt, a közös játékot és a könnyed vagy elmélyült beszélgetéseket.
 
LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM